fbpx
Skip links
Surse noi de potențiali clienți

Descoperă rețelele sociale

O rețea socială (Facebook, Instagram, LinkedIn) este o structura socială formată dintr-un set de actori sociali (persoane sau afaceri), seturi de legături diadice și alte legături între utilizatori.

Abordează noi potențiali clienți pe rețelele sociale

rețea socială peisaj oraș cu inconite diferite birou creștere vânzări angajare personal echipa munca

Creăm conturi-uri de social media adaptate profilului companiei și distribuim informațiile, produsele, serviciile puse la dispoziție de către afacerea ta în aceste platforme al cărui beneficiu îl poți urmai ulterior prin integrarea uneltelor de urmărire cu site-ul afacerii tale. Astfel unim punctele pentru a prezenta afacere ta către noi potențiali clienți.

Astfel construim conturi de social media pe fiecare rețea socială cu potențial adecvat profilului companiei, integram în site-ul tău modulele de urmărire a comportamentului vizitatorilor care sunt interesați de afacerea ta iar ulterior le livram acestora prin ADS sau postări normale specifice exact ceea ce prezintă interes conform acțiunilor și intereselor acestora. Printre rețelele cu potențial mare în atragerea de noi clienți și creșterea vânzărilor se numără Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn, TikTok, Google și Twitter. Astfel iti poți tine publicul urmăritor mereu informat cu cele mai noi servicii și produse oferite de către afacerea ta. Conform statisticilor DataReportal, in România existau la sfârșitul anului 2022, atenție, 13,3 milioane de utilizatori pe principalele rețele sociale, un număr care, dacă am calcula un cont per utilizator am ajunge la echivalentul a 69,7% din populația României. Este important de reținut faptul ca, un utilizator poate avea mai multe conturi pe platforme sociale diferite iar numărul avansat sa nu reprezinte integral utilizatori unici.

Ajută-ți afacerea să crească mare și impunătoare în lumea digitală și în mediul online.

Contactează-ne și stabilește o întâlnire cu echipa BIZ Tonic - Agenția de Marketing Digital Inteligent. Ne tratăm clienții cu deosebit interes deoarece clienții reprezintă cartea noastră de vizită.

La începutul anului 2022, Meta raportează 9,9 milioane utilizatori de Facebook, cu vârsta peste 13 ani, în România.
Ce este o pagina de Facebook pentru afacere?

Un profil personal de Facebook diferă mult fată de o pagină de afacere Facebook. Pagina afacerii tale pe Facebook iti aduce mai multe opțiuni și posibilități pentru dezvoltarea afacerii decât profilul personal. Un profil personal și un profil de afaceri pe Facebook sunt 2 direcții diferite. Spre deosebire de pagina personală, cu o pagină de Facebook Business ai acces la un panou plin de utilități pentru afaceri, statistici, instrumente de marketing, vânzări, setări avansate și altele. Poți organiza concursuri și evenimente. Poți face publicitate plătită către public ținta (în funcție de sex, vârsta, stare civilă, localitate, interese). Poți crea un magazin virtual gratuit în care iti poți expune produsele sau serviciile. Poți ajunge în topul rezultatelor din căutarea Google.

Cifrele Meta indică 5,4 milioane utilizatori de Instagram, în Romania cu un reach publicitar de 28,3% din populație.
Ce este un profil de Instagram pentru afacere?

Pentru companiile și afacerile mici, cu branduri vizuale puternice Instagram este o platforma de marketing și partajare socială. Specialiștii BIZ Tonic au învățat sa utilizeze platforma pentru a dezvolta și găsi noi clienți, în interesul celor care urmăresc sa dezvolte alături de noi potențialul afacerii. Cu un profil de afaceri vei putea sa simplifici modul în care clienții pot lua legătura cu compania ta. Una dintre cele mai puternice caracteristici este butonul de contact, pe care vizitatorii îl pot apasă pentru a obține un număr de telefon, o adresa de email sau indicații de orientare către sediul afacerii. Ulterior interacțiunii cu profilul de companie utilizatorilor le pot fi servite diverse reclame care sa se concretizeze în creșterea vânzărilor de produse și servicii.

Statistica publicată în resursele LinkedIn indica faptul că rețeaua are 3,8 milioane de utilizatori în România.
Ce este o pagina LinkedIn pentru afacere?

LinkedIn, a treia cea mai populara rețea de socializare din lume, a devenit o unealtă puternica în mediul de afaceri din România. Profilul companiei fiind unul business este necesar ca postările sa fie serioase dar mai ales cu un aspect profesional. Scopul unei pagini de LinedIn este de a câștigă credibilitate în rândul clienților și al partenerilor de afaceri prin postări relevante și interesante despre evenimente organizate de către compania ta, evenimentele la care participa compania ta cât și despre joburile disponibile. Fata de Facebook sau Twitter, numărul conexiunilor (contacte) LinkedIn nu este atât de important, esențial aici fiind domeniul din care fac parte acele persoane, ce funcții au și mai ales cu cine sunt conectați respectivii la rândul lor.

Mai mult decât platforme sociale

Astăzi, peste 70% dintre adulți alocă timp considerabil rețelelor sociale, iar 62% dintre aceștia isi fac cumpărăturile fiind influențați de informațiile prezentate. Buna gestionare a mediul social aduce utilizatorii în jurul unui subiect comun, iar gestionarea eficientă a conținutului și interacțiunea dintre afacere și publicul interesat poate duce la creșterea vânzărilor, consolidarea brandului și a îmbunătățirii serviciilor oferite.

Google nu are nevoie de nici o prezentare fiind pe departe cel mai apreciat furnizor de expunere, în Romania.
Ce înseamnă un profil Google Business pentru afacere?

Google are printre multele sale unelte destinate companiilor și platforma Google Business în care afacerile isi pot expune date importante precum profilul companiei, adresa, programul de funcționare dar și serviciile furnizate. Utilizatorii Google, care sunt extrem de multi, pot eticheta compania ta, pot lasă un comentariu legată de experiența avută cu produsele sau serviciile tale, care ulterior pot reprezenta un reper pentru alți clienți interesați. Având un profil Google Business cu conținut corespunzător, locația și serviciile companiei tale vor fi afișate către utilizatorii Google în momentul unor căutări specifice pe profilul companiei pe care o reprezinți, acesta fiind un mare avantaj în generarea de vânzări pentru produsele sau serviciile tale.

Datele publicate de ByteDance pentru TikTok indică peste 6,37 milioane de utilizatori majori în România.
Ce înseamnă un profil TikTok pentru afacere?

Plasarea brandului pe această platformă nu înseamnă ca poți utiliza aceeași abordare precum în cazul altor platforme de social media precum Instagram sau LinkedIn. TikTok este foarte diferit, acesta necesitând conținut distractiv care urmărește cele mai recente tendințe. Interacțiunea pe TikTok înseamnă sa profiți de hashtag-uri și sa etichetezi conturi similare din industria ta în conținutul tău. Comunicarea este esențială iar abilitatea de a face conversație ii va apropia pe interlocutori și ii va face să se simtă mai apreciați de către brandul tău. Oamenii folosesc TikTok pentru divertisment, multi sunt detașați de grijile cotidiene, așadar aducându-ti afacerea pe această platformă ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a creste și a prospera.

BIZ Tonic Social Start

Pachet de marketing digital care include construcția unei Pagini Facebook pentru afaceri si a unui Profil Google Business cu locație în Google Maps. Integrarea celor mai noi unelte pentru fi in contact cu clienții tai.

BIZ Tonic Social Smart

Pachet de marketing digital care include construcția paginilor de afaceri pe Facebook Business, LinkedIn Business, Instagram Business și Google Business cu prezentare servicii și integrare date contact.

BIZ Tonic Social Proiect

Construcția unui profil pe o singura rețea socială la cerere, integrare logo și header, prezentare servicii și integrare date contact. Bonus o prima postare însoțită de o fotografie specifică cu businessul tău.

BIZ Tonic Social Lunar

Pachet de marketing digital lunar care include managementul paginilor și profilelor de afaceri enunțate mai sus, planificarea postărilor și managementul resurselor de contact pentru clienții afacerii tale.

Agenția de Marketing Digital Inteligent BIZ Tonic iți oferă, ulterior achiziției oricărui pachet de mai sus, consultanța necesară în alegerea serviciilor potrivite cu necesitățile afacerii pe care o reprezinți.

Integrare și măsurare statistici

Platformele sociale au dezvoltat numeroase unelte pentru a putea măsura impactul interacțiunilor din content-ul publicat, cu utilizatorul final. Astfel, integrand în funcție de necesități Google Analytics 4, Facebook Pixel, LinkedIn Pixel, TikTok Pixel, Twitter Pixel sau Ecommerce tracking cu site-ul afacerii tale poți afla exact care sunt platformele care aduc cele mai bune rezultate, ce postări funcționează și care este comportamentul utilizatorilor în interacțiunea cu profilul social al afacerii tale. Aceste obiective pot fi vizualizate și folosite doar după ce în site-ul afacerii tale au fost implementate și raportate corect toate conversiile realizate de afacerea ta, în toate platformele sociale folosite. Ținând cont de faptul că rețelele sociale au nevoie de timp pentru a fi extinse, recomandăm oricărei afaceri sa înceapă procesul de integrare din timp pentru a se putea bucura de rezultate. Ca și în cazul marketingului pe bază de recomandare, este un proces de durată, iar singura soluție de dezvoltare optimă, în afara investițiilor agresive în platformele sociale, este parcurgerea tuturor pașilor necesari unei creșteri sănătoase.

Noi te putem ajuta, scrie-ne despre afacerea ta

    Utilizăm module cookie pentru a-ți îmbunătăți experiența în site. Te rugăm sa accepți, folosind butonul alăturat, dacă ești de acord cu Politica de Confidențialitate